tradicija izdelovanja jadr

Racing line

REGATNA JADRA ZA ODLIČNE REZULTATE

Izkušnje z regat in testov na najrazličnejših modelih jadernic so nam omogočile izbor obsežnega arhiva profilov jader, ki ga dopolnjujemo z najmodernejšim računalniškim programom za razvoj in risanje jader. Računalnik je danes koristen pripomoček za razvoj in analizo profilov jader, vendar si z njim brez ustrezne baze podatkov in zadostnega teoretičnega predznanja, ne moramo kaj dosti pomagati. Plod našega znanja so regatna jadra, s katerimi lastniki že dolga leta dosegajo odlične rezultate.

Sama jadra seveda niso vse kar pripelje do zmage, vsekakor pa vam z našimi jadri olajšamo pot. Pri izdelavi regatnih jader se uporabljajo predvsem laminati imenovani "tri-ply", sestavljeni iz dveh zunanjih Mylar filmov ter v notranjosti laminirana vlakna Polyester, Kevlar, Spectra, Vectran, Pentex, PBO, Carbon, na pogled prave kompozitne konstrukcije.

Za različne monotipne razrede se po njihovih pravilih uporabljajo tako imenovani regatni Dacron materijali, tkani tudi za radialno krojena jadra. Z sodobnimi materijali in lepilnimi sredstvi je mogoče izdelati izredno trpežno in lahko regatno jadro. In kar je najpomembneje z večjim razponom uporabe posameznega jadra.

Novost na tržišču med dražjimi regatnimi jadri, sta dve novi tehnologiji po katerih vam tudi v naši jadrarni lahko izdelamo jadro, ki ni panelirano temveč iz membrane.

To sta Maxx Contender in D4 Dimension Polyant. Za jadrarja je pomembno, da si z lastnikom bodočega regatnega jadra izmenja čim več koristnih informacij, bodisi glede jadrnice in opreme na njej do izbire primernega materijala. Le tako bo jadro najbolje ustrezalo pogojem jadranja in planiranemu proračunu. Na osnovi pozorno obdelanih podatkov vam bomo v jadrarni lahko izdelali najboljši regatni "motor"!


triradialno krojeno glavno jadro

carbon triradialno krojeno glavno jadro

triradialno krojena genova

biradialno krojena genova 2 ali 3

biradialno krojen flok na letve

triradialni drifter

spinnaker

genacker

Zastopamo in prodajamo