tradicija izdelovanja jadr

Performance line

ZA ŠPORTNO-REGATNE UŽITKE

Jadra so namenjena zahtevnejšim kupcem, ki si med jadranjem želijo športno regatnih užitkov. To so lažja, radialno krojena in zato močnejša jadra. Razpored in oblika panelov omogočata optimalno razporeditev materijala glede na obremenitev sil.

Izbor materijalov za taka jadra je obširen, v naši jadrarni vsakemu kupcu posebej predstavimo prednosti posameznega materijala, glede na izkušnje in zahteve kupca.

Zelo pomembni so dodatki, kot npr. ojačitve, krajšave, žepi letev, grativi, rinke, gurtne, drsniki... Neprestano, spremljamo novosti pri izdelavi in ročni obdelavi, ter dopolnjujemo dolgoletno znanje. V naši jadrarni uporabljamo na jadrih, brez dodatnih doplačil samo najkvalitetnejše izdelke na tržišču.

Najpogosteje uporabljeni materijali za ta jadra so večslojni Mylar laminati, tako imenovane sestavljene tkanine ali "sandwich". ( CL, DC, ACL, NorLam, PC).

Novejši in še nekoliko lažji ter močnejši je sandwich laminat prepleten z Pentex vlakni. Najnovejši je v moderni sivi barvi, z različno obarvano Pentex mrežo.

Veliko se uporabljajo tudi polyesterske tkanine z Spectra vlakni (Hydra Net) ali materijali iz dveh zunanjih slojev Dacrona ali Spectre v notranjosti pa z mrežo sestavljeno iz Dacrona, Spectre ali Vectrana z slojem Mylar filma.


prečno krojeno glavno jadro z dolgimi letvami

biradialno krojeno glavno jadro

biradialno krojena genova

flok na letve

blister ali genacker

Zastopamo in prodajamo