tradicija izdelovanja jadr

Offshore line

VEČ TISOČ MILJ V RAZLIČNIH VREMENSKIH POGOJIH

Linija Offshore je namenjena vsem, ki nameravajo z jadrnico prepluti več tisoč milj v najrazličnejših vremenskih in morskih pogojih.

Za tako plovbo potrbujete dobra, vzdržliva in robustna jadra. Običajno so taka jadra izdelana iz sandwich materijalov, največkrat iz Spectre. Spectra je materijal z visoko molekularno maso in je taka zaradi svojih odličnih mehanskih lastnosti primerna za najbolj obremenjena jadra za križarjenje.

Njena odlična odpornost na UV žarke in gubanje jo postavljajo na prvo mesto za izdelavo offshore jader. Sam materijal seveda še ne naredi dobrega offshore ali delovnega jadra. Jadra iz te linije so izredno močno narejena, vsi dodatki so še dodatno zaščiteni in prešiti.

Ob tem je posebej pomembno tudi, da jadro zaradi dodatkov ni po nepotrebnem dodatno obteženo. Jadri, ki ne bi smeli manjkati na nobeni jadrnici, pa četudi samo za krajše dnevne plovbe sta: Viharno glavno jadro in viharni flok.

Največkrat sta izdelana iz florescentno oranžnega Dacron materijala, za boljšo prepoznavnost v izjemnih pogojih jadranja.


viharno jadro

viharni flok

Zastopamo in prodajamo